Marcel Ciolacu: Cred că și domnul Cîțu a realizat că nu mai poate fi prim-ministrul României. Funcțiile nu se vor mai împărți în fes

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu cu masca
Liderul PSD Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că o alianță cu PNL este „cea mai bună soluție în acest moment”. Aceasta a spus că Florin Cîțu nu mai poate fi premier, lucru pe care l-ar fi înțele și acesta. Ciolacu s-a referit și la împărțirea ministerelor între PSD și PNL: „Fostul guvern s-a împărțit în fes. Dacă acea logică nu a funcționat sunt ferm convins că vom găsi dialog cu PNL să schimbăm această logică”, a spus liderul PSD.

„Sperăm să intrăm într-o logică de construcție. Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment. Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară, pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar cred că România nu își permite o astfel de abordare.  Am avut o primă întâlnire și vom continua să avem întâlniri și poate vom ajunge la prioritățile românilor. Primul lucru pe care l-am cerut ieri a fost execuția bugetară. Așa am început ieri discuția. O să ne uităm atent pe ea astfel încât să nu mințim românii, ce se poate anul acesta și ce se poate anul viitor. Săptămâna viitoare sper să venim cu o rectificare bugetară așteptată de autoritățile locale”, a declarat Ciolacu.

Acesta spune că Florin Cîțu „ a realizat că nu mai poate fi prim-ministrul României, ceea ce este foarte important.”

„Să nu pornim la împărțitul ministerelor fără să vorbim de oamenii cei mai capabili pentru acele funcții, cum e domnul Jianu, de exemplu. Ați văzut ce a însemnat să împarți portofoliile în fes. Fostul guvern s-a împărțit în fes. Dacă acea logică nu a funcționat sunt ferm convins că vom găsi dialog cu PNL să schimbăm această logică. Nu am avut nicio discuție despre împărțirea ministerelor. Există o cutumă parlamentară care așează lucrurile în logica lor. O să las eu de la mine și nu o să o fac după scorul din sondajele de opinie. Cred că este necesar ca UDMR și minoritățile să fie prinse în această cosntrucție politică”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citește și Ciolacu, despre alianța cu PNL: În acest moment de răscruce al României, nu avem altă soluție politică. Îmi asum acest proiect

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri