Marcel Ciolacu: Dacă starea de alertă va fi în aceeași formă ca acum o lună, PSD nu o va vota. Nu vom lăsa un vid legislativ

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu este de acord cu prelungirea stării de alertă în toată România, dar spune că parlamentarii social-democrați nu vor lăsa țara într-un vid legislativ și că poate fi dată o lege pentru purtarea măștilor în spații închise, de exemplu.

Ciolacu spune că a vorbit, la întâlnirea pe care a avut-o astăzi cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, despre purtarea măștilor în spații închise, măsură cu care este de acord.

„Am picat de acord că spitalele trebuie deschise bolnavilor cronici, limitarea spitalelor suport COVID în perioada următoare, deoarece avem exemple de spitale suport COVID care nu au niciun pacient, iar localitățile respective nu mai beneficiază de asistență medicală”, a spus Ciolacu.

„Nu considerăm că este nevoie de stare de alertă pe întreg teritoriul României, ținând cont de aceste excepții, de purtarea măștilor în locuri închise, distanțarea, lucruri care mi se par corecte și pe care le susținem și noi”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că ar putea intra în stare de alertă doar zonele în care sunt focare.

„Dacă starea de alertă va fi în aceeași formă ca acum o lună, în niciun caz PSD nu o să o voteze. Putem veni cu alte soluții, putem veni cu o lege. Nu vom lăsa un vid legislativ. Eu nu sunt Ludovic Orban. Vom găsi o soluție să existe un cadru legislativ care să acopere acest lucru. Nici eu nici colegii mei nu o să punem în pericol viețile oamenilor, dar sub nicio formă nu o să mai votăm anumite aberații pe care Guvernul vrea să le trimită la Parlament sub această mască și această amenințare că dacă nu votați și se întâmplă ceva rău, voi sunteți de vină, Parlamentul. Nu merge”, a spus Ciolacu.

„Eu sper, prin dialog, nu vă ascund că o să am, categoric, o discuţie, dar sper nu numai telefonic, cu prim-ministrul şi să convenim o formă astfel încât să protejăm oamenii, dar să protejăm şi economia României. Lucrurile au mers mult prea departe. Nu există o alternativă clară şi un program clar economic din partea Guvernului şi cred că a venit timpul să răspundă la toate aceste întrebări", a adăugat Ciolacu.

„Există anumite elemente pe care mi le-a adus la cunoştinţă domnul Raed Arafat, trebuie să ţin seama de ele, e dovadă de responsabilitate să fac acest lucru, asta nu înseamnă că vom vota o anumită stare. Poate găsim o altă formă legislativă, este posibil şi aşa ceva. Juriştii noştri deja lucrează la acest lucru. Cu certitudine nu vom lăsa un vid legislativ şi un haos în România”, a mai spus el.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri