Exclusiv Marcel Ciolacu: Pensiile speciale vor fi impozitate. E exclus să câștigi mai mult la pensie decât ai avut în activitate

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine un discurs.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: George Călin / Inquam Photos

„E exclus să câștigi mai mult la pensie decât ai avut în activitate”, a spus Marcel Ciolacu miercuri seara, la Digi24, și a anunțat că se va găsi o formulă prin care pensiile speciale să fie impozitate, pentru a se corecta „excesele legii”.

„Nu poți, nu există niciunde în lume, să câștigi la pensie mai mult decât ai avut în activitate. Nu poți să fi magistrat o zi și să beneficiezi de pensie de serviciu. Vom veni, vom face modificările necesare. E exclus să câștigi mai mult la pensie decât ai avut în activitate. Trebuie să găsim cum să impozităm aceste excese ale legii. Vom veni cu tot acest calup. Vom face un grup de lucru, integratorul e ministrul care răspunde, domnul Marius Budăi, iar într-o anumită perioadă de timp vom închide acest capitol, dar nu încercând să câștigăm voturi. Venim cu o lege constituțională, clară pe care o pot înțelege românii”, a transmis Ciolacu.

Liderul PSD spune că întregul sistem de pensii va fi raportat la venitul președintelui României. „Bugetarul numărul 1 din România e președintele României. Noi nu ne-am mai raportat la nimic. Te raportezi de la el și de acolo vii cu grila. Vii cu un sistem de impozitare astfel încât să se închidă orice abuz, pe praguri. Dacă ai o pensie mai mare decât ai avut salariul poți veni cu un impozit pe acea diferență”, a spus șeful PSD.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri