Marcel Ciolacu, răspuns pentru Klaus Iohannis: Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților

Data publicării:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi răspunde președintelui Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook, în legătură cu tergiversarea adoptării legii carantinei. Ciolacu susține că vinovat pentru situație este Guvernul Orban și că președintele „aruncă” vina pe Parlament.

„Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său! (...) Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”, scrie, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Ciolacu spune că președintele Klaus Iohannis șantajează Parlamentul.

„Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi și libertăți prin ordin de ministru. Așa a ajuns să provoace o criză în care pacienții infectați să plece din spitale. Este revoltător și cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!”, scrie președintele Camerei Deputaților.

Președintele Klaus Iohannis a criticat marți PSD pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izolarea și internarea pacienților confirmați cu COVID-19.

„Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament acum, când este în discuție o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea persoanelor. (...) Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție. Și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi.”, a declarat Klaus Iohannis.

Dezbaterile pe legea carantinei au fost reluate marți în Comisia Juridică în prezența ministrului Săntății, Nelu Tătaru.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri