Marcel Iureș: Trebuie înființată Armata Pădurii

Data actualizării: Data publicării:
marcel iures

Niciun copac tăiat în România următorilor 30-40 de ani. Este soluţia pe care o vede actorul Marcel Iureş pentru regenerarea pădurilor masacrate. Invitat la emisiunea "În faţa ta", la Digi24, actorul a vorbit despre dimensiunea dezastrului. A văzut cu ochii săi atunci când a filmat cu drona deasupra a trei parcuri naţionale, din care codri întregi au fost, pur şi simplu, raşi.

Jaful din păduri nu poate fi pus pe seama ţăranilor care nu-şi cumpără lemne pentru sobe, spune actorul Marcel Iureş, care a mai denunţat şi în trecut defrişările ilegale masive.

„Un om cu o căruta nu poate fura pe o iarnă. Taie atât cât îi trebuie. Nu taie 8 milioane de metri cubi, pe postul dumneavoastră am văzut. Romania Furată. E o nebunie. Știu de lucrurile astea de 15 ani. Am încercat să bat și la ușile președintilor. Am ridicat și drone, deși acum am înțeles că e ilegal, în trei parcuri naționale”, a spus Marcel Iureș.

Invitat în emisiunea „În faţa ta”, actorul a fost provocat să-şi imagineze că ajunge în faţa preşedintelui pentru a-i spune cât de gravă este situaţia pădurilor care dispar de la o zi la alta.

Marcel Iureş a reacţionat imediat: „Într-o asemenea vizită te duci pregătit inclusiv cu o ințiativă legislativă. Trebuie schimbate legile pădurii, trebuie înființată Armata Pădurii. De acum nu mai trebuie să se taie, decât cu mare știință și zgârcenie 30-40 de ani, niciun copac din România. România are în clipa asta nevoie de cel puțin 10 milioane de copaci”.

Cinci miliarde de euro au câştigat, în ultimii 27 de ani, hoţii care au ras păduri întregi din România. Au furat peste 80 de milioane de metri cubi de lemn, iar efectele le vedem în fiecare an - inundaţii şi alunecări de teren. Anul acesta, hoţii de lemn au primit şi o încurajare de la Parlament ca să îşi vadă de treabă, fiindcă pot scăpa şi cu un simplu avertisment.

Urmăriți întreaga emisiunea aici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri