Marcel Vela a oferit protecția Poliției tinerei care a fost amenințată de fanii vloggerului "Colo"

Data actualizării: Data publicării:
marcel-vela-gov (3)
Foto: gov.ro

Tânăra care este amenințată cu moartea de fanii vloggerului "Colo", după ce a depus o plângere împotriva acestuia, va primi tot sprijinul Poliției, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, într-un mesaj pe Facebook.

"Am aflat cu îngrijorare despre faptul că tânăra care a denunțat un vlogger pentru anumite infracțiuni primește constant amenințări de la susținătorii acestuia.

Mă îngrijorează foarte mult situația creată și modul în care a degenerat.

De aceea, am luat legătura cu această tânără și i-am oferit întreg suportul. I-am transmis că îi suntem alături și că veghem la siguranța și integritatea sa.

Tinerii trebuie sa înțeleagă că emoțiile pe care le au pot fi exprimate în orice alt mod, dar nu prin violență, agresiuni verbale și amenințări.

Ce mă intrigă este conținutul violent pe care acest tânăr îl promova în rândul urmăritorilor săi. Acești copii trimit, probabil fără știrea părinților, mesaje agresive, care îi compromit, dar care se află deja în atenția poliției.

Care sunt valorile după care construim societatea în care trăim? Ce ne învățăm copiii?

Vreau să cred, lucrând cu o echipă din care fac parte și femei, că nu putem închide ochii în fața unor abateri de acest tip.

Îmi doresc să le vorbim tinerilor despre femeile minunate care au influențat și schimbat lumea, care influențează zilnic comunități, care fac bine, muncesc enorm și se străduiesc să contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase.

Vreau să le vorbim despre faptul că doamna sau domnișoara care se află lângă noi este mama, sora, iubita, soția sau o persoană apropiată sufletului cuiva.

Nu putem transforma respectul în barbarie!

Vă rog să ne întoarcem cu toții privirea atent către societate pentru că și noi suntem responsabili de tineri și de viitor", este mesajul șefului MAI.

Citește și: Marcel Vela se implică în cazul vloggerului „Colo”: Sunt îngrijorat de numărul mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tânăra a vorbit, în exclusivitate pentru Digi24, despre faptul că susținătorii lui "Colo" au căutat-o pe rețelele de socializare, trimițându-i mesaje amenințătoare.

"M-a lovit un val de ură! Susținătorii lui Colo m-au căutat pe Facebook și Instagram, mi-au trimis mesaje, m-au sunat, mi-au trimis înregistrări vocale în care îmi spuneau că speră să mă omoare Dincă, că mă vor prinde și mă vor viola, că vor da cu mașina peste mine. Mă făceau feministă proastă și multe alte cuvinte pe care mi-e rușine să le spun.

Unii dintre ei îmi trimiteau mesaje vocale parafrazând ce spunea Colo, mă întrebau „cine e tăticul tău” și îmi spuneau că aș fi norocoasă să mă violeze Colo. Mă blamau pentru tot ce s-a întâmpla și nu înțelegeau gravitate faptelor lui Colo", a mărturisit tânăra. 

Alexandru Bălan, cunoscut pe YouTube sub numele „Colo”, a fost eliberat miercuri după-amiază, după ce cu o seară înainte a fost reținut de polițiștii de la Secția 9 din București. El este cercetat pentru infracțiuni de instigare publică.

Verificările au început săptămâna trecută, după ce tânărul a afirmat, într-un videoclip postat pe YouTube, că unele adolescente merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.

Ulterior, Alexandru Bălan a prezentat scuze și a spus că regretă situația creată.

„Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. A fost o glumă extraordinar de proastă. Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a spus vloggerul urmărit de peste 850.000 de persoane.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri