Marcel Vela anunță salarii mărite pentru zeci de mii de polițiști. „Această OUG face un act de dreptate”

Data actualizării: Data publicării:
politisti verifica acte
Foto: Facebook / Politia Romana

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență prin care zeci de mii de polițiști care au câștigat în instanță recalcularea drepturilor salariale vor primi mai mulți bani. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela, după ședința de Guvern.

Această ordonanță de urgență face un act de dreptate”, a spus Marcel Vela, precizând că aceasta „asigură punerea în aplicare a efectelor juridice a deciziei ICCJ și prin ea se vor reaclcula drepturile salariale pentru polițiștii care au salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție dacă își desfășoară activitaea în același condiții”, a spus el.

Ministrul a adăugat că Guvernul va susține impactul financiar al acestei măsuri și va asigura plata eșalonată a drepturilor salariale recalculate pentru ultimii 3 ani.

Fiecare polițist poate beneficia în medie de o creștere salarială lunară de cel mult 400 de lei brut.

Înregistrăm aproximativ 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate cu privire la cuantumul sporului de fidelitate, 18.000 de cadre pentru sporul pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit”, a mai spus Vela.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri