Marcel Vela: București rămâne un oraș deschis. Cei care dau informații eronate vor avea probleme

Data publicării:
audiere-MARCEL-ION-VELA-inquam-ganea (2)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Capitala nu se închide, chiar dacă în București și Ilfov au fost confirmate deja 20 cazuri până acum. Situația la nivel național, cu 45 de pacienți depistați pozitiv, din care 7 declarați vindecați, nu impune luarea unor măsuri drastice, spun oficialii. Inspectoral General al Poliției s-a sesizat din oficiu în urma informațiilor false privind închiderea Capitalei. Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, avertizează că propagarea de informații false se pedepsește cu amendă și închisoare.

„Municipiul București, capitală României, rămâne un oraș deschis, nu a fost nicio discuție de a fi închis. Din păcate sunt foarte multe informații false în această perioadă. Cei care dau informații eronate presei vor avea probleme în sensul în care poliția s-a autosesizat și au dechis dosare penale pentru că împrăștierea unor zvonuri false care pun în pericol sănătatea publică e o faptă penală care se pedepsește și cu închisoare și cu amendă”, a spus Vela, la Digi24.

„Dacă va fi transmisia susținută, foarte intensă, se pot lua astfel de măsuri, care sunt extreme. În momentul ăsta nu avem un scenariu care să necesite asta”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri