Marea dilemă a coșului de mână în supermarketuri. Se mai folosește sau nu?

Data actualizării: Data publicării:
cosuri supermarket
Coșurile din supermarket ar reprezenta un factor de risc epidemiologic. Foto: Profimedia Images

Noi reguli ar urma să fie impuse în București inclusiv în marile magazine, printre ele și  interzicerea coșurilor de cumpărături pe modelul aplicat în Argeș. În acest context se ridică întrebarea dacă atunci când mergem la cumpărături vom mai avea voie să folosim coșurile de mână sau cărucioarele cu roți.

UPDATE: Decizia privind folosirea coșurilor de mână va fi lăsată la latitudinea magazinelor, s-a decis la întâlnirea de vineri dintre prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, și reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri.


"Sunt idei, modalități prin care la nivel intern al magazinelor se pot organiza măsuri suplimentare în anumite momente când există trafic crescut de consumatori sau spre casele de marcat sau anumite produse.

Nu este vorba de interzicerea coșurilor de cumpărături, ci, în funcție de formatul acelui magazin, de o folosire preponderentă fie a acestor cărucioare cu rotile acolo unde sunt disponibile, iar în cazul suprafețelor de vânzare unde sunt numai coșuri de mână ele vor fi folosite ca până acum.

Obiectivul principal este conformarea cu regulile existente privind evitarea aglomerării, vorbim de momente in care poate există un flux mai mare de cumpărători și de măsuri care în acel context pot contribui suplimentar la reguli de distanțare sau reguli care sunt acum în vigoare", a spus la Digi24. George Bădescu, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România.

Vineri urmează să aibă loc o nouă ședință la Prefectura Capitalei, la care vor participa și reprezentanți ai centrelor comerciale și ai supermarketurilor.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri