Bunica femeii ucise la Titu: Era urmărită pas cu pas. Tocmai de aceea, tatăl ei a condus-o la coafor

Data actualizării: Data publicării:
crima

Subofiţerul de armată care şi-a asasinat fosta iubită marți într-un coafor de la Titu era hotărât să ucidă. El a fost arestat pentru 30 de zile şi acuzat de omor deosebit de grav. Anchetatorii au aflat că a cumpărat un cuţit cu câteva minute înainte să dea ochii cu tânăra de 27 de ani. Grav este că oamenii legii ştiau că el este un om extrem de violent, dar informaţia nu a ajuns şi la superiorii lui. Bărbatul a fost părăsit de soţie în urmă cu ceva timp, iar înainte de divorţ femeia îl reclamase de multe ori la poliţie pentru violenţă.

În faţa reporterilor, militarul a lăsat ochii în pământ. La audieri, a spus însă totul.

Locotenent colonel Ovidiu Roşca, procuror militar: „A recunoscut, a spus că a fost gest de moment pe fondul geloziei.”

Tânăra asasinată se despărţise de subofiţer acum o săptămână şi, în ciuda rugăminţilor bărbatului, nu avea de gând să îi mai dea o şansă. Femeia se temea de el pentru că o urmărea pas cu pas chiar dacă îi spusese clar că merg pe drumuri diferite. Tocmai de aceea, tatăl ei a condus-o la coafor. A lipsit câteva minute, iar în acest timp a apărut militarul.

Bunica fetei: „El a plecat să plătească nişte facturi. Şi în timpul ăla... Că dacă era taică-său lângă ea nu se întâmpla poate, nu apuca să o omoare, mamă!”

Sunt multe semne de întrebare legate de această tragedie. Unele vorbesc despre faptul că militarul a trecut printr-o misiune trumatizantă în Afganistan, după care ar fi trebuit consiliat şi urmărit cu atenţie. În ultimii 13 ani armata a cheltuit peste 700.000 de euro cu teste psihologice autorizate. Iar superiorii lui ar fi trebuit să afle de ce soţia l-a părăsit demult.

Fosta soție a militarului: „Motivul pentru care am divorţat este motivul pentru care această fată l-a părăsit. Nu mai puteam să suport scenele de violenţă, alcool.

-V-a bătut?

-Da! Foarte rău. Am făcut nenumărate plângeri şi nenumărate sesizări”

Problema a fost că, după ce poliţiştii au început ancheta, femeia a încercat să repare căsnicia.

Alexandra Ciurea, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa: „În anul 2011, părţile s-au împăcat şi s-a dispus neînceperea urmăririi penale.”

În cele din urmă, femeia şi-a dat seama că nu mai poate continua şi a divorţat de militar.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: „Prima soţie a fost deșteaptă. A plecat din ţară și a scăpat. Dacă rămânea, ar fi fost victimă. A doua n-a avut acel noroc și a plătit cu viaţa.”

Cea care a plătit cu viaţa a lăsat singur pe lume un copil, care va creşte fără părinţi: tatăl este subofiţerul arestat pentru crimă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri