Mărturia unui tânăr rănit de o grenadă aruncată de jandarmi în mulţimea din Piaţa Victoriei

Data publicării:
octavian ranit picior

Medicii legişti lucrează la foc continuu. Zeci de răniţi în intervenţia brutală a jandarmilor de la protestul anti-PSD de vineri le cer certificate care să demonstreze că au fost victime. Digi24 prezintă de astăzi poveştile demonstranţilor care susţin că au fost agresaţi fără motiv. În seara aceasta aflăm mărturia unui tânăr de 35 de ani rănit grav la picior de o grenadă aruncată de trupele speciale în mulţime.

Octavian era la protestul anti-guvernamantal de vineri seara, organizat de diaspora care cere demisia Cabinetului Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor. Îşi aminteşte că ciocnirile cu trupele speciale din Jandarmerie au început după apariţia unui grup de tineri care s-a infiltrat printre demonstranţi. Era în jurul orei 23, cu câteva minute înainte ca prefectul Capitalei să semneze ordinul pentru intervenţia în forţă.

Octavian: „N-am văzut niciun jandarm să se ducă să vadă ce, cine, să-i neutralizeze pe ăia”.

După un alt val de gaze lacrimogene, jandarmii au intrat cu brutalitate în mulțimea care nu ataca forţele de ordine.

Octavian: „Toată lumea s-a lăsat jos instinctiv. Și dădeau în ăia din față, împărțeau iubire și mi-am dat seama că dacă stau jos o să mi-o iau”.

Octavian şi alte câteva sute de protestatari au căutat atunci adăpost în Muzeul Antipa. Nu au mai ajuns. Jandarmii începuseră operaţiunea de evacuare a pieţei din faţa Guvernului.

Octavian: „Lângă mine erau femei și copii, multe femei și copii și s-a dat cu grenade defensive în femei și copii. Am simțit o durere foarte puternică în picior, m-am uitat în jos, aveam o gaură în pantaloni și ieșea sânge și era fumegând”.

Tânărul rănit la picior de grenada defensivă a jandarmilor spune că trupele speciale au început abuzurile la puţin timp după ce a început protestul anti-PSD. Primele au durut gazele lacrimogene.

Octavian: „Era liniște, nu știu de ce dădeau... Ei dădeau în aer și, pentru că era vânt, vântul purta particulele de gaz în centrul pieței”.

Mulţi dintre participanţii la protestul diasporei spun că nu doar revendicările i-au unit. A mai fost şi durerea fizică.

Octavian: „E prima dată când aud așa ceva: să tragi cu grenade în populație, și nu în populație violentă, în copii și femei!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri