Mărturiile angajaților Spitalului Floreasca: "Pacienta care se afla pe masa de operație fumega"

Data actualizării: Data publicării:
camera spital
tarea bărbatului ars grav, internat la Floreasca, s-a înrăutăţit. Medicii au refuzat să îl transfere

Angajații de la Spitalul Floreasca mărturisesc cum pacienta a ars în sala de operații, aceștia povestind că flacăra s-a extins foarte repede din zonele lombare și toracică spre capul femeii, unde aparatul de anestezie era în funcțiune, scrie MEDIAFAX.

Deputatul Emanuel Ungureanu prezintă, pe pagina sa de Facebook, noi mărturii ale personalului auxiliar privind cazul femeii care a luat foc într-o sală de operații de la Spitalul Floreasca.

Îngrijitoare: “În timp ce se desfășura intervenția chirurgicală în Sala 1 am observat-o pe colega mea că întră în sala de operație, am urmat-o crezând că are nevoe de ajutor. Am auzit țipete, strigându-se: FOC! VENIȚI CU APĂ! Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat o găleată cu apă din filtru. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducându-se el în sala 1.”

Brancardier: „Am simțit un miros puternic de fum și am verifica de unde provine. Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toată lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operație, FUMEGA.”

Angajat secția Anestezie: “În timpul pregătirii montării cateterului, unul dintre medicii chirurgi a strigat: foc. A încercat să stingă focul, moment în care medicul anestezist era la capul pacientei ca sa nu se detubeze, iar eu am tras de câteva câmpuri de sub pacientă - ca focul să nu ajungă la capul pacientei. ”

Asistent medical: “La sosirea în sala de operație medicul ne-a informat că pacienta este polialergică, lucru menționat și în foaia de observație și că dorește alcool alb, adică Skinman Soft Protect.

După ce le-am dat pe masă cele necesare intervenției, inclusiv soluția cerută, medicii au efectuat câmpul operator și au așezat câmpurile sterile. La un moment dat, după ce au început intervenția, unul dintre medici a sesizat miros de ars, moment în care echipa operatorie a început să miște câmpurile pentru a găsi sursa de foc și a o stinge.

În momentul în care medicul a îndepărtat câmpul de pe pacientă, flacăra s-a extins cu repeziciune din zonele lombară și toracică către capul pacientei, unde era aparatul de anestezie în funcțiune. Văzând flacăra am luat un alt câmp și am încercat să sting focul. Am auzit mai multe persoane strigând să aducem apă sau ser să stingem focul. Medicul a luat câmpul și a continuat să stingă focul. S-au îndepărtat câmpurile arse de pe pacientă și a fost chemat în sală medicul chirurg plastician de gardă care a evaluat starea pacientei.”, se arată pe pagina de Facebook a lui Ungureanu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deputatul anunță că luni, la ora 10:00 depune o sesizare penală în acest caz, la Parchetul General.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri