Masacru la o școală din Belgrad. Un elev a împușcat și a ucis 8 copii și gardianul școlii (bilanț oficial)

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0773519249 (1)
Atac armat într-o școală din Belgrad. Foto: Profimedia Images

Un adolescent a deschis focul, miercuri, într-o școală din centrul Belgradului, provocând moartea a cel puțin nouă persoane, printre care elevi și un gardian, transmite presa din Serbia.

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV Corespondență din Belgrad: Imagini de la locul masacrului făcut de elevul de 14 ani

ACTUALIZARE 15:50  Tatăl băiatului suspectat că a ucis nouă persoane, inclusiv un agent de securitate, în această dimineață la Școala Elementară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad, a fost arestat, a declarat ministrul de Interne, Bratislav Gašić, într-o conferință de presă. Acesta a declarat că ambele pistoale care au fost găsite în posesia băiatului erau deținute legal de tatăl său.

„Părintele susține că avea mai multe arme și le ținea închise. Avea mai multe arme din 2016 și 2017 și că seiful avea un cod. Evident, copilul avea codul din moment ce a reușit să pună mâna pe acele două arme”, a spus Gašić.

Acesta a adăugat că, potrivit unor informații neoficiale, băiatul a fost dus la vânătoare de tatăl său și așa a învățat să tragă cu arma.

Vezi și: FOTO. Lista neagră a elevului criminal din Belgrad. Băiatul și-a luat la el foaia cu numele colegilor pe care voia să-i omoare

ACTUALIZARE 15:30 Copilul care a ucis 8 colegi de școală și pe paznicul unității de învățământ își planificase atacul în urmă cu o lună, a precizat poliția sârbă, într-o declarație de presă. Elevul de 14 ani a ucis șapte fete, un băiat și un gardian. Alți șase elevi și profesoara de istorie au fost răniți și se „luptă pentru viața lor”, a mai transmis directorul poliției din Belgrad, Veselin Milić.

Citește și Filmul masacrului de la o școală din Belgrad. Elevul și-ar fi planificat atacul de o lună și își făcuse o listă cu victimele

ACTUALIZARE 14:00 În sala de clasă în care adolescentul și-a ucis mai mulți colegi și a împușcat-o pe profesoara de istorie a fost găsit un rucsac care conținea trei sticle de cocktail Molotov, anunță autoritățile.

Elevul ar fi avut la el două arme și cinci încărcătoare.

ACTUALIZARE 13:30 Potrivit bilanțului oficial prezentat de autoritățile sârbe, în atacul armat de la școala din Belgrad au murit cel puțin nouă persoane. Ministerul de interne transmite că alte șapte persoane sunt rănite, șase copii și profesoara de istorie.

ACTUALIZARE 12:30 Bilanțul morților după masacrul de la o școală din Belgrad a crescut la zece. Alte 15 persoane au fost rănite, majoritatea copii, după ce un elev de 14 ani a tras cu un pistol. 

Potrivit televiziunii publice din Serbia, o profesoară de istorie împușcată de elev ar fi murit. Alți opt copii și gardianul școlii au fost uciși.

Poliția a primit un apel cu privire la focurile de armă care s-au tras în Școala Primară Vladislav Ribnikar în jurul orei 8:40 AM, potrivit unui comunicat de presă al poliției.

Atac armat într-o școală din Belgrad. Foto: Profimedia Images
Atac armat într-o școală din Belgrad. Foto: Profimedia Images

Suspectul, un elev în clasa a VII-a, a fost arestat. Poliția a mai transmis că băiatul a tras mai multe focuri către alți elevi și către paznicul școlii, folosind arma tatălui său.

Presa sârbă a raportat că, pe lângă cei opt elevi, și gardianul școlii a fost ucis, iar alți trei copii împușcați se află deja în operație. Cel putin unul se află în stare critică.

Elevul de 14 ani a deschis focul în momentul în care a intrat pe culoarul școlii. Presa sarba mai scrie că primul atacat a fost gardianul, apoi ar fi tras la întâmplare în persoanele care erau pe hol, opt elevi fiind uciși, alți trei grav răniți.

Școala Vladislav Ribnikar este situată chiar în centrul Belgradului. Școlile primare din Serbia au opt clase. 

Mărturia unei colege

Nova.rs relatează mărturia unei fete care a fost martoră la împușcăturile de la școala Vladislav Ribnikar din centrul Belgradului. 

„A început să tragă la întâmplare, avea două încărcătoare în mână, a împușcat mai întâi profesorul de istorie, apoi a continuat. A ucis doi dintre prietenii noștri, m-am întins deasupra lor, ca să creadă că sunt moartă. A părăsit sala de clasă, dar împușcăturile încă se auzeau”, descrie tânăra.

Ucigașul a fost cu o seară înainte la o petrecere

Elevii, care au fost la aceeași petrecere cu autorul masacrului cu o seară înainte, au declarat că tânărul s-a comportat destul de normal și nu au observat nimic la el care să ridice suspiciunea că ceva nu este în regulă. 

În această dimineață, când a venit la școală, a început imediat să tragă la întâmplare și a urmat haosul. Elevii au sărit pe fereastră și au fugit. 

Se presupune că elevul se afla sub influența drogurilor. În rest, profesorii spun că este un elev exemplar, iar părinții săi lucrează în sistemul de sănătate. 

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri