Video Masacrul din Texas. Reacție emoționantă a unui antrenor din NBA: „50 de senatori nu vor să voteze o lege. E jalnic! M-am săturat!”

Data actualizării: Data publicării:
Warriors Mavericks Kerr Texas School Shooting
„50 de senatori chiar acum refuză să voteze legea privind sistemul de verificare a antecedentelor, adoptat deja de Camera Reprezentanților acum câțiva ani", spune Steve Kerr, antrenor Golden State Warriors, din NBA. Foto: Profimedia Images

Masacrul din Texas, soldat cu moartea a 21 de oameni, între care 19 copii, a produs o uriașă undă de șoc în societatea americană, deja afectată de crimele în masă din ultimele două săptămâni, motivate rasial sau religios. Antrenorul unei echipe din NBA, liga profesionistă de baschet, a avut una dintre cele mai emoționante reacții față de acest masacru. El a refuzat să le vorbească jurnaliștilor sportivi de meciuri, în schimb a avut un mesaj cât se poate de direct și acuzator la adresa senatorilor republicani de la Washington. Aceștia blochează de câțiva ani adoptarea unei legi care ar permite un control sporit al accesului la arme.

Steve Kerr, antrenor Golden State Warriors: „În ultimele 10 zile am avut vârstnici afro-americani uciși într-un supermarket, în Buffalo, credincioși asiatici uciși în sudul Californiei, iar acum avem copii uciși la școală. Când vom face ceva? Sunt obosit, sunt atât de obosit să mă ridic aici și să le ofer condoleanțe familiilor devastate de acolo. M-am săturat de scuze, m-am săturat de atâtea momente de reculegere. Destul!

Chiar în acest moment, 50 de senatori chiar acum care refuză să voteze legea privind sistemul de verificare a antecedentelor, adoptat deja de Camera Reprezentanților acum câțiva ani, zace acolo de doi ani. Și există un motiv pentru care nu vor vota. Pentru că se agață de putere.

Vă întreb – veți pune propria dorință de putere înaintea vieții copiilor noștri, a bătrânilor noștri și a celor care merg la biserică? Pentru că așa se vede de aici. Asta facem în fiecare săptămână. Deci, m-am săturat! M-am săturat!

Vom juca în seara asta, dar vreau ca fiecare persoană de aici, fiecare persoană care ascultă asta să se gândească la propriul tău copil sau nepot, mamă, tată sau soră, frate. Cum te-ai simți dacă ți s-ar întâmpla asta astăzi? Nu putem să rămânem amorțiți la asta. Nu putem sta aici să citim despre asta și să zicem bine, să păstrăm un moment de reculegere. Iar 50 de senatori din Washington ne vor ține ostatici.

Vă dați seama că 90% dintre americani, indiferent de partid politic, doresc verificarea antecedentelor - verificare universală a antecedentelor. 90% dintre noi suntem ținuți ostatici de 50 de senatori din Washington care refuză măcar să o supună la vot, în ciuda a ceea ce ne dorim noi, poporul american. Nu vor vota pentru că vor să-și păstreze propria putere. E jalnic! M-am săturat!”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri