Măsuri după atacul din Manchester, în România: pază sporită la concerte

Data publicării:
carmen dan

În contextul atacului de la Manchester, autorităţile din România iau măsuri pentru a preveni astfel de tragedii. Potrivit ministrului de Interne, la orice eveniment cu mulţi spectatori, numărul forţelor de ordine va fi suplimentat.

„(Reporter: S-au dispus la nivel de minister măsuri suplimentare de prevenţie, având în vedere că sunt evenimente care au loc public?) În ceea ce priveşte riscul privind terorismul nu este Ministerul Afacerilor Interne titularul acestei responsabilităţi, dar în planul dispunerii măsurilor de ordine publică noi ne-am luat aceste măsuri. Ori de câte ori este organizat un eveniment cu public numeros noi suplimentăm numărul de poliţişti şi jandarmi care intră în dispozitiv”, a spus Carmen Dan, ministrul de interne.

22 de persoane şi-au pierdut luni viaţa, inclusiv minori, în vreme ce bilanțul răniților a fost revizuit în creștere la 119, după ce un atacator sinucigaş născut din refugiaţi libieni şi-a detonat centura cu explozibili după încheierea unui concert la Manchester, în Marea Britanie.

Marea Britanie a ridicat gradul ameninţării de securitate la nivelul critic, ceea ce înseamnă că un atac este acum iminent, a anunţat marţi seară premierul Theresa May.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri