Măsurile luate de MAI după scandalul drogurilor: Controale mai aspre în cluburi, inclusiv pe litoral, și festivaluri atent monitorizate

Data actualizării: Data publicării:
persoana care aprinde o tigara
fb Ministrul de Interne a cerut măsuri imediate pentru combaterea traficului şi consumului de droguri. Foto: Getty Images

Polițiștii, jandarmii și angajații Agenției Naționale Antidrog vor face controale mai aspre în barurile și cluburile din marile orașe și de pe litoral, în această vară. În plus, marile festivaluri vor fi atent monitorizate. Sunt măsurile decise la ședința cu șefii din Poliția Antidrog, convocată de ministrul de Interne, Lucian Bode, după aproape o săptămână de la tragedia petrecută la festivalul din București. 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat, joi, instituţiilor cu atribuţii în domeniul combaterii drogurilor măsuri concrete, cu aplicabilitate pe termen scurt şi mediu, pentru combaterea traficului şi consumului de droguri şi a infracţiunilor asociate consumului de substanţe stupefiante.

"În baza unui plan concret, cu aplicabilitate imediată, vor fi desfăşurate acţiuni de prevenire şi de combatere a traficului şi consumului de droguri la care vor participa efective mărite ale Poliţiei Române, Agenţiei Naţionale Antidrog, Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Jandarmeriei Române", potrivit unui comunicat transmis joi de MAI. 

Barurile și cluburile din marile orașe și de pe litoral sunt vizate de controale

Acţiunile pe termen scurt sunt concepute cu accent pe zona staţiunilor de pe litoral şi marile oraşe din ţară, inclusiv cluburi, baruri şi alte puncte cu risc ridicat de consum de substanţe interzise.

De asemenea, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acorda o atenţie sporită evenimentelor cu public numeros programate să se desfăşoare în lunile iunie, iulie, august şi septembrie, în întreaga ţară.

"În privinţa acţiunilor pe termen mediu, Lucian Bode a solicitat reevaluarea activităţilor de culegere a datelor şi informaţiilor pentru a putea permite luarea unor măsuri mai eficiente în aria de competenţă şi îmbunătăţirea gradului de pregătire a personalului pe toate liniile de muncă", arată sursa citată de Agerpres.

Activităţile desfăşurate în baza planului stabilit în şedinţa de joi, atât cele de prevenire, cât şi cele de combatere, vor fi mediatizate de Ministerul Afacerilor Interne şi structurile subordonate, cu respectarea prevederilor legale, fără a afecta evoluţia unor posibile anchete.

Două persoane ar fi murit în urma unei supradoze după ce mai mulți tineri care participau la Festivalul SAGA din București au fost aduși vineri seara în stare foarte gravă la mai multe spitale din Capitală.

În două zile, cu ocazia festivalului SAGA care s-a desfășurat pe Arena Națională, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București transmite că s-au dat amenzi în valoare totală de 7.000 de lei și s-au întocmit actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală privind traficul și consumul de doguri, precum și pentru furt calificat.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri