Medic din Mehedinți acuzat că a eliberat certificate Covid false, prin așa numita "vaccinare la chiuvetă", arestat preventiv

Data actualizării: Data publicării:
Doze de vaccin împotriva COVID-19.
Doze de vaccin împotriva COVID-19. Foto: Profimedia Images

Un medic din judeţul Mehedinţi care ar fi eliberat certificate verzi fără ca persoanele să fi fost, de fapt, vaccinate anti-Covid a fost arestat preventiv. 

Judecătoria Timişoara a dispus, joi seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui medic din judeţul Mehedinţi, cercetat pentru fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, într-un dosar care vizează eliberarea de certificate verzi de vaccinare fără ca beneficiarul să fi fost imunizat, au anunţat surse judiciare.

Marţi au avut loc percheziţii la şase adrese, în acest caz, lângă Timişoara, la Drobeta Turnu Severin şi în judeţul Gorj, la persoane suspectate că ar face parte dintr-o reţea care asigura obţinerea de certificate verzi de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 fără ca persoana să fi fost imunizată. Printre cele şase persoane ridicate de poliţişti pentru audieri se afla şi un medic din judeţul Mehedinţi, suspectat că ar fi înscris ilegal mai mulţi clienţi din întreaga ţară în registrul naţional de vaccinare, în timp ce imunizările erau fictive.

Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, iar joi a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Timişoara, cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile, cererea fiind acceptată de judecători, potrivit Agerpres.

Cercetările în acest caz au început în vară, când unul dintre beneficiarii unui astfel de certificat verde fals a ajuns la spital în stare gravă şi nu a răspuns la tratament, iar medicul de la spitalul din Timişoara care a preluat cazul a sesizat suspiciunea la poliţie.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri