Medic: Nu sunt date că în România avem pacienți cu noua tulpină de coronavirus

Data publicării:
eprubeta cu sange
Analize de sange. Foto: GettyImages

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din București, a declarat la Digi24 că nu sunt date că în România sunt pacienți infectați cu noua tulpină a coronavirusului, care face ravagii în Marea Britanie.

"Nu avem date că avem pacienți cu noua tulpină, dar știm că aceste cazuri de import de când a început pandemia fac ca varianta nouă de virus să ajungă peste tot.

Tulpini noi am avut de-a lungul pandemiei, și în China, Spania, probabil vor mai fi.

Mutațiile identificate până acum nu încurcă vaccinarea și este important ca vaccinarea să se întâmple repede, pentru că mutații vor mai exista.

Așadar, este important ca vaccinarea să se întâmple în timp scurt", a spus medicul.

Marea Britanie a înregistrat luni un record absolut de noi infectări cu SARS-CoV-2. Autoritățile sanitare au anunțat nu mai puțin de 41.000 de cazuri noi în 24 de ore. Experții spun că la baza acestui bilanț impresionant stă noua tulpină a virusului și - mai grav - că acest record ar putea fi doborât în zilele următoare.

Între timp, noua tulpină din Marea Britanie a ajuns și în Finlanda.

Pe de altă parte, Belgia studiază posibilitatea modificării strategiei sale de vaccinare împotriva COVID-19, din cauza noii tulpini descoperite în Marea Britanie şi a numărului insuficient al dozelor de vaccin. Propunerea analizată este ca prima doză de vaccin să fie administrată la cât mai multe persoane şi administrarea celei de-a doua doze să fie lăsată pentru mai târziu.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri