Medicii din Iași au reatașat piciorul băiatului lovit de tren în timp ce asculta muzică în căști. Operația a durat 13 ore

Data publicării:
medici in sala de operatie
Un băiețel de patru ani a primit de Paște o nouă șansă la viață. Tatăl lui a fost donatorul salvator, iar operația a fost una reușită în ciuda diferenței de vârstă și de greutate dintre cei doi. Getty Images

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași au reușit să replanteze piciorul băiatului lovit ieri de un tren în Vatra Dornei. Intervenția a durat 13 ore. Echipa de medici care a realizat operația este aceeași  care a reușit replantarea mâinilor Alexiei, adolescenta rănită grav într-un accident în pașcani în luna decembrie.

Medicii au intrat în sala de operație ieri la ora 14 și au ieșit la 3 dimineața.

După operația complexă, au reulit replantarea piciorului stâng al băiatului, care fusese retezat după impactul cu trenul.

Starea adolescentului de 15 ani este critică, el fiind internat la terapie intensivă, unde este sub supraveghere medicală.

Băiatul a fost adus la spital în stare critică, în șoc traumatic și hemoragic, după ce a fost lovit de tren. A fost dus mai întâi la UPU de la Spitalul din Vatra Dornei, unde a fost stabilizat, iar de acolo a fost preluat de un elicopter SMURD și transferat la Iași. A fost consultat la Spitalul pentru copii Sfânta Maria, apoi a fost trimis pentru investigații suplimentare la Spitalul de Neoruchirurgie, deoarece a suferit și un traumatism cranio cerebral sever.

De îndată ce s-a întors la Spitalul Sfânta Maria, iar medicii au avut toate datele privind starea lui de sănătate, l-au băgat în sala de operații.

Martorii povestesc faptul că băiatul asculta muzică în căști și era atent la telefon în momentul în care a fost lovit de tren. Cel mai probabil a fost vorba despre un moment de neatenție.
 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri