Medicii români care au ajuns în Republica Moldova au primit bani de la controversatul Renato Usatîi. I-au dat înapoi a doua zi

Data actualizării: Data publicării:
RENATO USATII 2 FACEBOOK
Foto: Facebook

Medicii români care au plecat în Republica Moldova au avut parte de un incident neașteptat. Cei care a fost repartizați în orașul Bălți au primit sume de bani, pe care le-au returnat a doua zi.

Medicii s-au întâlnit ieri cu primarul din Bălți, Renato Usatîi. Acesta le-a dat cadouri, drept mulțumire că au plecat în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe medicii de acolo în lupta împotriva COVID-19.

Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, unele sume de bani.

Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în Republica Moldova.

Misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, iar România suportă integral costurile acesteia, mai precizează ambasada.

Potrivit deschide.md, Usatîi, le-a oferit medicilor câte un premiu de 1000 de dolari și a promis le va oferi cadrelor medicale din România și câte un curcan.

Vă mulțumesc pentru că ați făcut acest gest. Tot globul pământesc astăzi se confruntă cu această pandemie și sprijinul care a venit din partea României este foarte important pentru R. Moldova. Când doctorii merg acasă să-mi aduceți aminte să le dau niște curcani de rasă”, a spus Renato Usatîi.

El a declarat că toți medicii din prima linie din spitalele din Bălți primesc lunar câte un premiu în sumă de 1000 de dolari.

Renato Usatîi este un politician controversat, suspectat că a comandat asasinarea unui om de afaceri rus, Gherman Gorbuntov. El a fost dat în urmărire internațională în 2016 și de atunci s-a aflat la Moscova până în iunie, anul trecut, când mandatul a fost anulat. Usatîi spune că este nevinovat și că și că, de fapt, totul s-ar fi făcut la comanda oligarhului Vlad Plahotniuc.

O echipă formată din 42 de medici și asistenți români a plecat joi în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri