Medicii și pacienții au la dispoziție o platformă pentru raportarea reacţiilor adverse după vaccinarea anti-Covid

Data actualizării: Data publicării:
Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început în România
Foto: InquamPhotos/George Călin

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că platforma pentru raportarea reacţiilor adverse suspectate după vaccinarea anti-Covid este funcţională. Până în acest moment, persoanele vaccinate nu au avut efecte adverse.

"Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pune la dispoziţia pacienţilor şi a profesioniştilor din domeniul sănătăţii noile fişe de raportare a reacţiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19", informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Fişa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secţiunea - VACCINARE COVID-19.

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât online, cât şi prin modalităţile clasice de raportare - completarea fişei de reacţii adverse şi transmiterea acesteia către Direcţia Farmacovigilenţă şi Managementul Riscului, precizează sursa citată.

Până acum, 980 de cadre medicale s-au imunizat  în prima zi de vaccinare anti-COVID în România și nu au fost raportate până acum reacții adverse. 

Prima persoană care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Ea a fost cea care a preluat primul pacient din țară confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Asistenta are 26 de ani lucrează de 4 ani la Institutul Matei Balş din Capitală. Ea a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9,00.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri