Video Medicul acuzat că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre a fost eliberat din închisoare și plasat în arest la domiciliu

Data publicării:
dan tesloianu
Medicul Dan Tesloianu. Foto: Captură Digi24

Medicul ieșean Dan Tesloianu acuzat că a folosit stimulatoare cardiace prelevate de la cadavre pentru pacienții săi a fost eliberat din închisoare și plasat în arest la domiciliu, au decis, vineri seară, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Hotărârea judecătorilor a fost confirmată pentru News.ro de avocatul Marius Todeancă, cel care îl apără pe medicul Tesloianu. Decizia magistraţilor bucureşteni este definitivă.

Medicul cardiolog Dan Tesloianu, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, a fost reţinut pe 18 februarie în dosarul dispozitivelor medicale montate fără respectarea legislaţiei. El a fost ulterior arestat preventiv, prin decizia judecătorilor.

Medicul Tesloianu este acuzat că, încă din 2017, a montat cel puţin 238 de astfel de dispozitive, unele fiind prelevate de la persoane decedate, altele fără a li se cunoaşte provenienţa, deşi acest lucru este interzis de lege.

De asemenea, procurorii afirmă că unele operaţii nu erau necesare, dar medicul a oferit pacienţilor săi medicaţie care să le inducă anumite simptome şi să se ajungă, astfel, la operaţie. Ulterior, Parchetul General a anunţat că a extins urmărirea penală faţă de doi medici şi un fost manager de spital, în cazul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre.

Procurorii au instituit sechestru pe mai multe bunuri şi sume de bani. Printre cei vizaţi se numără medicul Antoniu Petriş, fostul şef al Clinicii de Cardiologie de la spitalul Sfântul Spiridon Iaşi, precum şi Ioan Bârliba, fostul manager al spitalului.

 

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri