Medicul Emilian Imbri face apel la sprijinul Bisericii: Nu e competiție între vaccin și agheasmă, între medici și Dumnezeu

Data actualizării: Data publicării:
Patriarhul Daniel stropeste credinciosii cu aghiasma
Patriarhul Daniel a oficiat slujba religioasă de Bobotează. Foto: basilica.ro

Emilian Imbri, managerul spitalului "Victor Babeș" din București, a vorbit la Digi24 despre sprijinul pe care Biserica l-ar putea da în campania de vaccinare.

El a făcut referire la slujba de Bobotează care s-a desfășurat azi și la care au participat mii de oameni.

Acesta spune că manifestările religioase precum Boboteaza ar trebui folosite pentru a explica oamenilor că vaccinul nu este periculos, iar știința nu este în competiție cu credința.

"Pentru vaccinarea care va continua și pentru etapele următoare, la această campanie pe care o facem prin media, medici, ar mai trebui gândit un pic și folosit ce vedem azi că se întâmplă – Boboteaza. Dacă cei care astăzi, mă refer la IPS Teodosie, dacă oamenii aceștia ar fi alături de cei care fac campanie pentru vaccinare, dacă am reuși să facem o separare clară între agheasmă și vaccin, dacă nu ar fi persoane care le-ar exclude, ci le-ar îmbina, o mare parte din populație ar trece peste bariera fricii de știință și ar veni cu mai mare încredere să se vaccineze.

Nu e competiție între Dumnezeu și medici, între vaccin și agheasmă.

Nu se va putea dovedi niciodată care din ele ar putea să facă mai bine, ceea ce este sigur dovedit este că vaccinurile au făcut bine.

Eu, ca persoană fizică, cred că un pic ar trebui îmbinat în această campanie pentru restul populației și ce ar putea biserica să inducă și să susțină, adică vaccinarea cu vaccin", a declarat medicul Emilian Imbri.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri