Video Medicul premierului Netanyahu despre medicamentul minune din Israel: "După 5 zile, 29 din 30 de pacienți Covid erau acasă"

Data actualizării: Data publicării:
masca de protectie pentru covid, termometru si pastile pe o masa albastra
Două medicamente testate în Israel ar putea vindeca în 5 zile formele grave de Covid. Foto: Profimedia Images

Herman Berkovits, medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu, a vorbit într-o intervenție la Digi24, despre medicamentul minune ,testat de două echipe de medici și cercetători din Israel, care ar vindeca boala provocată de Covid-19 în doar cinci zile. 

Două echipe de medici și cercetători din Israel au anunțat că au testat medicamentele care înving boala provocată de coronavirus în mai puțin de o săptămână, chiar și în cazul pacienților aflați în stare critică. Testele preliminare au arătat că 29 dintre cei 30 pacienți incluși în studiu, care se aflau în stare moderată sau gravă și cărora li s-a administrat o pastilă pe zi din medicamentul denumit EXO-CD24, s-au recuperat în cinci zile.

"Acest medicament minune este un fel de proteină biologică, care se folosește în cercetarea domeniului cancerului. Această proteina calmează sistemul imunitar care se atacă și provoacă probleme mari respiratorii. Proteina este foarte ieftină și se face ușor. Se aplică prin inhalație, se introduce această proteină în plămâni și aici s-a văzut minunea. Inhalația a durat 3 minute și s-a constatat că funcționează pentru formele medii și severe. Se tratează bolnavii cu formele grele și critice, nu cei cu forme ușoare. S-a văzut că în doar două zile, rezultatele au fost extraordinare. După cinci zile, 29 dintre bolnavii pe care s-au făcut testele au fost acasă, al 30-lea a fost după 7 zile acasă", a declarat Herman Berkovits, medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu, la Digi24.

Medicul susține că dacă experimentul se va dovedi un succes, se vor putea produce milioane de doze pentru inhalare. 

"Se așteaptă acum ca Ministerul Sănătății din Israel ca aprobe continuarea acestor experimente pe alți 10 pacienți și urmează să fie dat și placebo. Trebuie remarcat că nu au fost niciun fel de efecte secundare. Dacă o să avem noroc, în două luni vom putea produce milioane de doze pentru inhalație și vom putea trata boala. 

În același timp, medicul a precizat importanța vaccinului și a vaccinării împotriva coronavirusului. 

"Mergeți să vă vaccinați, că vaccinul poate să salveze viața ta și a familiei, să nu uităm că asta e o colaborare între vaccinuri și medicamente. Să sperăm că va fi un medicament minune, deocamdată e sub experiment", a conchis acesta, la Digi24.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri