Medicul Virgil Musta: Putem pleca de la premisa că vor fi focare în școli. Important însă este să se evalueze riscul în familie

Data actualizării: Data publicării:
virgil musta 2
Dr. Virgil Musta. Foto: Youtube

Medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că, în privința începerii noului an școlar trebuie să fie evaluat riscul din fiecare școală, dar mai ales la nivel de familie.

"Putem pleca de la premisa că vor fi focare în școli. Important este să se evalueze riscurile la nivelul fiecărei școli, dar mai important este să se evalueze riscul în familie de a se produce boli severe sau grave.

Aici e cheia. Dacă copiii vor face forme asimptomatice sau ușoare, să se analizeze dacă nu au factori de risc în familie", a spus medicul.

Medicul a spus că, cel puțin la Timișoara, spitalul este aproape la limită, dar că medicii încă fac față numărului de pacienți.

"În situația de față, până să avem un vaccin, soluția este să prevenim îmbolnăvirea, astfel încât numărul de cazuri să nu fie foarte mare. Altfel, vom ajunge într-o situație critică, așa cum a fost în Spania, Franța Italia, care, chiar cu un sistem medical performant, nu au făcut față numărului foarte mare de solicitări", a adăugat el.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri