Medicul Vlad Ciurea povestește cum a trecut prin experiența COVID: „Simțeam că parcă nu sunt eu, trăgeam de mine”

Data actualizării: Data publicării:
alexandru vlad ciurea
Profesorul Alexandru Vlad Ciurea, neurochirurg. Foto: captură video

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a povestit la Digi24 despre experiența sa cu SARS-CoV-2 – cum a descoperit că e infectat, ce simptome a avut și de ce a ales să meargă la spital, în loc să se trateze acasă, așa cum au făcut multe persoane care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Am ieșit învingător. A fost – există un cuvânt în limba română, dar eu nu-l prea folosesc – se pare că se spune nasol. Dar nu rău, am învins”, a spus Ciurea la Digi24.

Medicul spune că și-a luat toate măsurile la primul semnal de alarmă și că se testa în fiecare săptămână.

Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală, trăgeam de mine”, a spus el.

Ciurea a povestit că din cauza acestei oboseli l-a lăsat pe un coleg să încheie o operație, iar el a plecat acasă. A doua zi s-a testat, iar testul rapid a ieșit pozitiv. A făcut apoi un test PCR, care a ieșit de asemenea pozitiv.

M-au făcut pachet și m-au trimis acasă. S-a anunțat DSP-ul, s-a anunțat medicul de familie, s-a anunțat infecționistul de la noi de la spital. Sâmbătă, cei de la spital au hotărât să nu mai ies din casă și mi-au trimis un echipaj acasă care mi-a făcut analizele. Eram la limită, nu eram grav, dar eram pozitiv”, a povestit medicul.

Luni a venit iar un echipaj, m-au dus la spital și mi-au făcut și un CT pulmonar. Analizele erau foarte proaste, o luau în jos. Între 5 și 7 decembrie s-au modificat. Alarmă!”, a spus Ciurea.

El a povestit că a avut de ales între a face tratamentul acasă sau la spital, dar că decis să meargă la spital, pentru că „de aia e inventat spitalul”. Între timp, scăzuse și saturația de oxigen.

Niciun moment nu m-am simțit rău. Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră”, a spus el.

Medicul crede că a scăpat de simptome mai grave pentru că s-a testat de la primul semnal de alarmă și pentru că i-a lăsat pe specialiști să-l trateze.

Eu m-am lăsat pe mâna lor, m-am predat. Nu că am citit tot felul de povești. Și m-au făcut bine. Nu am avut niciun moment de ezitare mentală. Am zis: înving. Contează foarte mult starea psihică”, a spus el.

Vlad Ciurea a stat în spital 6 zile. După două săptămâni, testul a ieșit negativ.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri