Meleșcanu a vrut să-l prindă în corzi pe Arafat invocând o pretinsă acuzație pe care premierul Greciei ar fi făcut-o la adresa României

Data actualizării: Data publicării:
teodor melescanu declaratii sef senat inquam octav ganea 20190912151435_OGN_2133-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Senatorul Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe, a invocat la audierile din Senat, o știre potrivit căreia premierul grec ar fi declarat că România umflă intenționat numărul de bolnavi de Covid-19 ca să ia mai mulți bani europeni. Secretarul de stat, Raed Arafat, spune însă că știrea nu se confirmă. Nu există, în realitate, o astfel de declarație care să vizeze România și care să fie făcută de un oficial grec, subliniază Arafat.

Teodor Meleșcanu: "Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea națională de la Atena, a făcut o declarație potrivit căreia România și Bulgaria umflă cifrele celor infectați cu Covid-19 pentru a obține din bugetul UE o parte mai importantă. E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilității și a imaginii României. Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulți morți sau în spitale vom primi și mai mulți bani de la UE".

Raed Arafat: "De când a apărut știrea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE că nu se confirmă această declarație a premierului grec. Faptul că se insinuează că cifrele nu sunt corecte e greșit pentru că cifrele sunt în baza testelor care se dau și e foarte greu ca cineva să falsifice testele. Știrea că am fost acuzați de ministrul grec nu se confirmă".

Ministrul de Interne Marcel Vela, șeful DSU Raed Arafat și și Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, sunt audiați în Parlament. Ei dau explicații despre modul în care au gestionat pandemia de coronavirus. 

Redactare: Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri