Meleşcanu: Libertatea presei de la noi, din păcate, este un mare avantaj, dar şi o mare vulnerabilitate

Data actualizării: Data publicării:
microfoane televiziuni, presa_digi24
Foto: Shutterstock

Ministrul de Externe demisionar, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri, la Cluj, în cadrul unei dezbateri pe tema diplomaţiei publice, că libertatea presei româneşti reprezintă „o mare vulnerabilitate”, incluzând problema presei în contextul războiului hibrid, informează News.ro.

melescanu audiat la DNA inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Teodor Meleşcanu a explicat că în contextul „războiului hibrid”, comunicarea strategică este importantă, el declarând în cadrul dezbaterii organizate de Universitatea Babeş-Bolyai că libertatea presei româneşti, „din păcate, este într-adevăr un mare avantaj, dar reprezintă şi o mare vulnerabilitate”.

„Ne-am trezit cu teme cum ar fi războiul hibrid în care libertatea presei de la noi, din păcate, este într-adevăr un mare avantaj, dar reprezintă şi o mare vulnerabilitate. De aceea, comunicarea strategică devine tot mai importantă. Este evident că noi, în România, nu putem determina presa să spună ceea ce vrem noi, în timp ce în alte societăţi autoritare presa este unul dintre principalele instrumente care promovează veşti false, tot felul de idei şi care sunt o parte a ceea ce se întâmplă în lumea de astăzi în cadrul războiului hibrid”, a declarat Teodor Meleşcanu.

El a mai spus că, în prezent, „bătălia adevărată este de a câştiga minţile oamenilor”.

„La ora actuală, principala problemă nu sunt armele, armamentele. Bătălia adevărată este de a câştiga minţile oamenilor. Dacă vom reuşi să facem acest lucru, vom reuşi să ne realizăm obiectivele pe care ni le-am propus”, a mai spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri