Mesaj dintr-o capsulă a timpului, deschisă de elevii ruși după 50 de ani: „Să aveți prieteni în toată lumea. Să fie întotdeauna pace”

Data publicării:
elevii rusi cu steaguri sovietice
Capsula timpului a fost deschisă în cadrul unei ceremonii care a avut loc săptămâna trecută. Foto: Profimedia Images

Elevii din Siberia au deschis o capsulă a timpului veche de 50 de ani, care conține un mesaj de pace și prietenie internațională scris de colegii lor sovietici în anul 1972, potrivit The Moscow Times.

Mesajul de speranță al elevilor sovietici pentru un „viitor pașnic” a fost dezvăluit în timp ce Rusia se confruntă cu o izolare economică și politică fără precedent în urma invaziei sale în Ucraina.

Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare de la înființarea Uniunii Sovietice, membrii organizației de tineret din orașul Novosibirsk au sigilat o capsulă a timpului în zidurile școlii lor în mai 1972.

Capsula timpului a fost deschisă în cadrul unei ceremonii care a avut loc săptămâna trecută.

Într-o scrisoare plasată în interiorul capsulei, elevii din 1972 se laudă cu „realizările inginerești ale URSS” înainte de a le ura descendenților lor „pace și cooperare internațională”.

„Viața este atât de frumoasă și uimitoare și trebuie să o faceți și mai minunată, așa că nu pierdeți timpul... Trăiți-vă viața în același mod în care soarele strălucește deasupra tuturor, astfel încât gândurile și faptele voastre să încălzească și încânte pe toată lumea”, se arată în mesaj.

„Fie să aveți prieteni în toată lumea. Să fie întotdeauna pace!”

Autorii în vârstă ai scrisorii au citit ei înșiși mesajul pe scenă, a informat presa locală.

Rusia a sărbătorit joi aniversarea a 100 de ani a Tinerilor Pionieri – organizația de tineret sovietică ai cărei membri aveau vârste cuprinse între 9 și 15 ani – cu evenimente inclusiv parade și discursuri ținute în școli.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri