Mesajul Comisiei Europene, după agresarea jurnaliştilor în Piaţa Victoriei

Data actualizării: Data publicării:
ce

Violenţele de vineri, din Piaţa Victoriei, au fost menţionate luni şi la Bruxelles. Un jurnalist austriac a cerut Comisiei Europene o reacţie, după ce un cameraman al televiziunii publice austriece a fost agresat de forţele de ordine, în Piaţa Victoriei. Comisia Europeană are, însă, un răspuns ezitant, comentează ziarul austriac Der Standaard.

Coresponent APA (Austria Presse Agentur): Am o întrebare despre România şi manifestaţiile antiguvernamentale care au loc acolo: vineri seară, un cameraman al televiziunii austriece a fost bătut de poliţişti. Un consilier cu rang de secretar de stat din Guvernul român a scris pe Facebook că protestatarii ar fi trebuit împuşcaţi. Credeţi că România e pregătită să preia preşedinţia Uniunii Europene în câteva luni? Cum comentaţi?

Christian Spahr, purtător de cuvânt al Comisiei Europene: Nu avem comentarii cu privire la situaţia internă din România. Cât despre cameramanul la care v-aţi referit, fireşte că e important ca jurnaliştii să-şi facă treaba neîngrădit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri