Mesajul lui Lucian Mîndruță după moartea lui Ducu Darie: „Era pe lista de transplant. Nu s-a băgat în față pentru viață”

Data actualizării: Data publicării:
Ducu Darie
Ducu Darie a murit la 60 de ani FOTO: Agerpres

Regizorul Alexandru Darie, directorul general al Teatrului Bulandra din Bucureşti, a murit miercuri, la vârsta de 60 de ani, La sfârşitul săptămânii trecute, conducerea teatrului a declarat că Ducu Darie fusese internat, în stare gravă, la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

Regizorul a fost diagnosticat cu ciroză în urmă cu mai mulţi ani, dar, în ultima vreme, starea sa de sănătate s-a agravat.

Alexandru (Ducu) Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie şi al actriţei Consuela Roşu, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de teatru români, care a montat numeroase spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate.

La scurt timp după anunțul decesului, jurnalistul Lucian Mîndruță a scris pe Facebook un mesaj în care spune că Ducu Darie a murit așteptând să primească un ficat, fiind înscris pe lista de transplant.

Mesajul lui Lucian Mândruță: 

Ducu Darie s-a dus.

Duceți-vă să vedeți "Coriolanus" la Bulandra, ca să înțelegeți cu adevărat pierderea.

Dar cea mai impresionantă moștenire pe care ne-o lasă Ducu e chiar moartea lui.

A murit de ciroză. Avea nevoie de un ficat nou. Era pe lista de transplant. Era un mare regizor, șef la Bulandra... vă imaginați că știa tot Bucureștiul, da?

Ei bine, Ducu nu s-a băgat în față.

Nu s-a bagat în față la coada pentru viață.

A murit cu ficatul lui, cuminte, la coada la care stăteau atâția și atâția necunoscuți, necelebri, poate și netalentați...

Dincolo de lecția de artă pe care ne-a predat-o când trăia, Ducu ne-a lăsat-o pe asta.

Lecția egalitătii în fața morții.

Și a modestiei de a nu trăi în plus, pe timpul vieții altora...”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri