Mesajul lui Nicușor Dan pentru bucureștenii care nu au nici apă caldă, nici căldură

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat stă cu mâinile pe calorifer.
Foto: Profimedia Images

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat, sâmbătă, referitor la problemele pe care bucureștenii le au cu apa caldă și căldura, că primăria poate doar interveni de urgență la avariile care se produc. "Din păcate se vor produce avarii", a spus el.

"Pentru locuitorii Capitalei, mesajul este că în acest moment tariful pe care ei îl au de plătit pentru gigacalorie este 164 de lei. Eventual, eventual, şi eu mi-aş dori ca acest tarif să crească în mod echilibrat, după cum v-am declarat ieri, dar acel tarif pe care eventual îl vom mări va fi plătit peste două luni de la momentul la care vom da acea hotărâre de Consiliu General. Deci pentru factura de noiembrie, care va fi plătită în ianuarie, bucureştenii să ştie că vor plăti 164 de lei, pentru factura de decembrie, pe care o vor plăti în februarie, dacă nu se întâmplă nimic în Consiliul General, bucureştenii să ştie că vor plăti în continuare 164 de lei", a spus el.

Nicușor Dan a afirmat că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în ani, deoarece au fost "ani întregi de inacţiune".

"Ce putem să facem este, aşa cum am spus, putem să facem să intervenim de urgenţă în momentul în care se produc avarii şi din păcate se vor produce avarii. În momentul în care vom reuşi să avem pe de-o parte o capacitate mai bună de răspuns… Avem două tipuri de program, avem un program la producţie, zona de ELCEN, care funcţionează şi cu centrale din 1964, şi avem o problemă în ceea ce priveşte transportul şi distribuţia, care este atributul Municipalităţii. În timp o să reuşim să rezolvăm chestiunile astea. Am reuşit să semnăm contractul acela de 300 de milioane.", a afirmat primarul general.

O ultimă avarie de amploare a fost semnalată în București, vineri. Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că se fac lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele de termoficare, în mai multe zone din sectoarele 2, 3, 4 și 5 din Capitală.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri