Mesajul SRI după decesul Regelui Mihai I

Data publicării:
170329_SRI_BILANT_HELLVIG_10_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, spune, după anunţul morţii Regelui Mihai I, că ţara are datoria de a păstra vie amintirea Majestăţii Sale şi a exemplelor sale de curaj, demnitate şi patriotism.

170329_SRI_BILANT_HELLVIG_10_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Am primit cu adâncă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Ca fost şef al statului român şi ultim supravieţuitor de mare însemnătate al celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, viaţa sa în serviciul cetăţenilor lasă o amprentă profundă asupra României moderne. Avem datoria ca, mai ales în aceste clipe, să păstrăm vie în memoria naţiunii noastre amintirea exemplelor de patriotism, curaj şi demnitate de care Majestatea Sa a dat dovadă în momentele cruciale pentru România secolului XX”, transmite Hellvig.

Directorul SRI transmite condoleanţe Casei Regale şi îşi exprimă speranţa că aceasta va rămâne altături de societatea românească în proiectele sale, „ca un reper constant de moralitate şi forţă unificatoare”.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13:00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri