Mesajul unui preot infectat cu coronavirus: Asociez secția COVID cu Purgatoriul lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea

Data publicării:
Medici lângă un pacient la ATI.
A treia doză de vaccin reduce cu 81% riscul spitalizării, conform studiului din UK. Foto: Getty Images

Preotul sibian Achim Băcilă a transmis enoriașilor un mesaj de pe patul de spital, după ce s-a infectat cu Covid-19. Boala l-a transformat dintr-un antivaccinist convins într-un „promotor fervent al vaccinului”, spune preotul, care asociază secția Covid cu Purgatoriul lui Dante: „Toţi întră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în rai, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii «cu picioarele înainte»".

Achim Băcilă a transmis enoriașilor un mesaj de pe patul spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu, acolo unde a fost internat cu noul coronavirus, scrie presa locală.

După ce a petrecut 24 de ore într-o secție Covid, preotul și-a transmis gândurile unuicoleg de breaslă, care a postat mesajul pe Facebook, cu acordul expeditorului.

„După 24 de ore în secţia COVID, iată reflecţiile mele:

- deşi am fost „la un pas de moarte” cuvintele medicului Drăghilă, simt că DUMNEZEU mai are cu mine CEVA de făcut...în primul rând să-L mărturisesc mai mult oamenilor...

- asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi întră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii în Iad, în întuneric...ducâdu-i "cu picioarele înainte" alţii...

- dintr-un antivaccinist acum am ajuns un promotor fervent al vaccinului la fel ca sfinţitul stareţul EFRÈEM Vatopedinul”, se arată în mesaj.

Preotul sibian afirmă că „antivacciniştii sunt influenţaţi malefic de duhurile demonice care iau nepregătite sute de suflete”.

„Dragii mei, vaccinaţi-vă ca să nu ajungeţi aici. Soţia mea, Mari, vaccinată, n-are covid, iată un exemplu concludent. De pe pat de spital vă îmbrăţişez şi vă doresc multă, multă, sănătate”, a mai scris preotul.

 

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri