METEO. Cum va fi vremea la mare și la munte, în weekend

Data publicării:
vremea meteo soare cu nori venire furtuna ploaie_shutterstock_56561689
Foto: Shutterstock

Este vreme mohorâtă acum în majoritatea regiunilor, iar ploile sunt prezente mai ales în zonele de deal şi de munte din jumătatea de sud a ţării.

Vremea capricioasă va continua şi astăzi. Aversele vor fi frecvente la deal şi la munte, însă vor apărea local şi în restul ţării. Se mai pot aduna, izolat, cantităţi de apă de 20..25 l/mp, vor fi descărcări electrice şi este posibil să cadă grindina. Temperaturile vor trece de 30 de grade Celsius în sud şi în sud-est.

În Bucureşti, va fi o atmosferă schimbătoare. Norii de ploaie se vor înmulţi cu precădere după-amiază şi la noapte. Aversele vor fi însoţite de tunete, fulgere şi scurte intensificări ale vântului, dar maximele vor ajunge la 30 de grade Celsius.

La munte, orele cu soare vor fi mai puţin numeroase, în schimb, aversele vor apărea destul de des şi vor fi abundente. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi va cădea grindina. Aspectul vremii şi temperaturile nu se vor modifica nici la începutul săptămânii viitoare.

Ploile vor fi în trecere şi la malul mării. Ele vor veni însoţite de fenomene electrice şi de vânt alert. Cu toate acestea, turiştii vor avea parte şi de ore de plajă în fiecare zi, iar temperaturile vor fi foarte ridicate atât în aer cât şi în apa mării.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri