METEO. Ploile se răspândesc. În unele zone va fi și grindină

Data publicării:
grindina vremea meteo ploaie de vara_shutterstock_1044840481

Duminică, aversele cu tunete şi fulgere se vor râspândi dinspre zona de munte şi vor cuprinde majoritatea regiunilor. Se vor semnala şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe suprafeţe restrânse va cădea grindină.

Duminică, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse puternice şi frecvente descărcări electrice, iar pe suprafeţe restrânse va cădea grindină. Intensificări ale vântului vor fi în est şi sud-est, dar de scurtă durată şi în celelalte regiuni. Maximele termice vor pleca de la 22 de grade în estul Transilvaniei şi se vor opri la 30 de grade în sud.

Ploile de vară vor fi prezente luni pe suprafeţe extinse în sud-vestul teritoriului, în timp ce marţi vor prefera spaţiul montan, dar şi regiunile nordice, estice şi centrale. Pe suprafeţe mici se vor strânge cantităţi importante de apă şi se vor menţine condiţiile de grindină. Temperaturile nu vor mai trece de 27...28 de grade Celsius, înse vremea va continua să fie nefieresc de caldă în majoritatea zonelor.

La munte, vremea va fi bună pentru drumeţii doar până spre orele prânzului, apoi cerul se va înnora şi îşi vor face apariţia furtunile. Se vor strânge cantităţi mai importante de apă şi pe suprafeţe restrânse vor putea apărea probleme din cauza grindinei. Temperaturile de 18..19 de grade Celsius se vor mai înregistra în special masivele sudice şi vestice

Cei aflaţi a malul mării mării vor avea parte de încă o zi foarte caldă, cu maxime de până la 27 de grade Celsius. Totuşi, norii se vor înmulţi din a doua parte a zilei şi vor putea aduce câteva ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări trecătoare şi va agita marea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri