METEO | Temperaturi de 20 de grade în weekend. Ploi și risc de inundații în unele zone

Data publicării:
shutterstock_377483845

Vremea de iarnă a părăsit complet zona ţării noastre şi mai mult decât atât, temperaturile au trecut deja de valorile potrivite pentru începutul primăverii.

Masa de aer foarte rece care a coborât săptămâna trecută din zona Polului Nord, peste cea mai mare parte a Eur-Asiei, a început să se retragă înapoi spre locul său de provenienţă.

Aerul mai cald sosit dinspre Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană continuă să urce peste jumătatea de sud a Europei şi peste România, unde aduce temperaturi din ce în ce mai ridicate.

Practic, duminică va fi cea mai caldă zi de la începutul anului, cu maxime de până la 20 de grade în sud, cu 18-19 grade în Bucureşti, temperaturi potrivite pentru mijlocul primăverii.

Această încălzire rapidă a vremii are ca efect topirea continuă a stratului de zăpadă care, împreună şi cu precipitaţii predominant sub formă de ploaie, conduc la creştea riscul de inundaţii.

Deocamdată, este atenţionare hidrologică pentru majoritatea rârurilor din Maramureş, Crişana, Banat şi Oltenia, în vigoare până vineri la amiază, dar pericolul ar putea să crească şi în restul regiunilor, mai ales în zonele înalte, pentru că, aşa cum spuneam, va fi din ce în ce mai cald, cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri