METEO. Zonele în care temperaturile vor depăși 10 grade

Data publicării:
Freezing Temperatures Continue To Grip The Country
Foto cu caracter ilustrativ: Gulliver/Getty Images

În comparaţie cu ultimi 6 ani, turiştii aflaţi la munte de sărbători vor avea parte de foarte multă zăpadă. Cum se va arăta vremea şi în restul ţării.

Vremea se va încălzi sâmbătă, dar va fi în general închisă. Va ploua pe suprafeţe extinse în zonele joase din vest, centru şi nord, iar la peste 1500 m vor fi ninsori sau lapoviţă. În masivele nordice, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi va fi viscol Maximele vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei.

Ultima zi a săptămânii va aduce vreme anormal de caldă cu precădere în sud şi în sud-vest. În restul ţării, temperaturile vor fi mai scăzute în condiţiile în care vor fi ploi şi lapoviţă în zonele joase şi ninsori, în cele înalte. Luni, vor cădea lapoviţă şi ninsori în nord, centru şi est şi ploi în rest. Marţi, soarele va reveni în sudul şi în estul ţării, dar temperaturile vor scădea peste tot.

În Bucureşti, soarele va ieşi din când printre nori în orele următoare, iar termometrele vor indica până la 5 grade Celsius. Duminică va fi cea mai caldă zi a săptămânii, cu 9..10 grade la amiază, apoi, vremea se va răci treptat.

La munte, temperaturile ridicate vor face ca precipitaţiile să fie mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă. Va ninge în masivele nordice, iar pe creste vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80 km/h şi va spulbera zăpada. Atenţionarea meteorologilor în acest sens, va fi în vigoare până duminică la ora 18:00.

Vremea se va răci din nou la începtul săptămânii viitoare şi ninsorile se vor extinde în majoritatea masivelor în Ajunul Crăciunului. Prin urmare, stratul de zăpadă va fi pe placul turiştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri