Sari la conținut

#metoo | Rimaru a fost dat afară din agenția de publicitate unde lucra

Călin Ionescu, zis și Rimaru, a fost concediat de la agenția de publicitate Centrade | Cheil, după acuzațiile de hărţuire apărute în mediul online. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a agenției.

“În ultimele zile, am analizat cu atenţie situaţia şi numărul mare de acuzaţii primite la adresa lui Călin Ionescu din afara agenţiei. Pe baza tuturor acestor informatii, managementul Centrade | Cheil a avut o întâlnire cu Călin Ionescu, în urma căreia s-a hotarat ca, începand de astăzi, contractul de munca al lui Calin Ionescu să înceteze. Poziţia agenţiei în această privinţă a fost mereu clară. Protectia şi demnitatea colegilor noştri şi demnitatea umană, în general, rămân prioritare pentru noi. Centrade | Cheil descurajează şi condamnă orice formă de comportament ofensator atât în spaţiul privat, cât si în spaţiul public," se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a companiei Centrade | Cheil.

 Mai multe femei îl acuză pe Călin Ionescu, cunoscut drept Rimaru, membrul trupei R.A.C.L.A, că le-a agresat sexual sau a devenit violent în momentul în care acestea i-au respins avansurile. Una dintre situaţii a fost legată chiar de participarea firmei Centrade Cheil, în anul 2015, la evenimentul Noaptea Agenţiilor.

Călin Ionescu, cunoscut sub pseudonimul Rimaru, a fondat în 1993 trupa RACLA, aceasta fiind cea mai veche formaţie hip hop din România. După ce s-a lăsat de muzică, a început să lucreze în advertising și a ajuns pe postul de Director Creativ la agențial Centrade Cheil. Aici, spun mai multe tinere, acesta se folosea de funcția sa pentru a le face avansuri pe Facebook. Cele care au ieșit la o cafea cu el, pentru a discuta despre domeniul publicității, spun că Rimaru a încercat să le sărute cu forța și a devenit agresiv când ele s-au arătat oripilate de tentativele acestuia.

Călin Ionescu a contestat acuzaţiile de hărţuire care i se aduc, într-un drept la replică publicat pe Facebook. Artistul mai transmite că a avut interacţiuni ”de care nu este mândru” cu mai multe persoane şi le cere acestora scuze, în măsura în care le-a jignit.

Campania online din România a început în urma scandalului sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein. Acesta este acuzat de hărţuire sexuală şi de viol. 

Pe aceeași temă