Microbuz cu 22 de pasageri străini, răsturnat în drum spre Salina Slănic

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta bun

Un microbuz în care se aflau 22 cetățeni străini, dintre care 8 copii, s-a răsturnat, duminică, în timp ce se îndrepta către intrarea în Salina Slănic, aflată la 207 metri sub pământ. Opt ambulanţe SAJ, dintre care două cu medic, dar şi echipaje ISU s-au deplasat la locul accidentului, scrie News.ro.

ACTUALIZARE: Toate cele 22 de persoane implicate în accident au fost transportate la spital, cu diferite traumatisme. Toţi sunt cetăţeni din Israel, cel mai tânăr având 2 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au precizat că pacienţii au suferit traumatisme craniene, de coloană, dar şi ale membrelor. Singurul care a scăpat fără răni este şoferul microbuzului. 

Autovehiculul s-a răsturnat pe o parte, în drum spre coborâre în Salina Slănic, la jumătatea distanţei dintre staţia de plecare şi cea de sosire. Deocamdată, nu au fost stabilite clar condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier. 


Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că cele 22 de persoane implicate în accident au scoase la suprafaţă. Echipajele medicale le evaluează starea de sănătate şi vor decide care vor ajunge la spital.

”Au fost evacuate 22 persoane, dintre care 8 copii. În acest moment are loc evaluarea medicala a persoanelor si triajul acestora, pentru acordarea primului ajutor si transportul la spital”, au precizat reprezentanţii IGSU. 

Liftul care cobora vizitatorii în mină s-a defectat în anul 2014, după ce s-a prăbuşit din cauza supraîncărcării, iar de atunci instalaţia nu a fost repusă în funcţiune. 

În acest moment, transportul către salină se face cu microbuze ale unei societăţi private de transport care coboară printr-un tunel de aproximativ două sute de metri. Directorul Anghel Belea declara, recent, că în 2018 nu au fost alocaţi bani pentru o nouă instalaţie de transport al turiştilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri