Miercuri începe testarea eșantionată pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID, în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
testare coronavirus
Testare coronavirus Foto: Getty Images

Programul ”Sunt imun la COVID” va începe, miercuri, 10 iunie, pe Arena Națională, a anunțat Primăria Capitalei. Astfel, primii bucureșteni cuprinși în eșantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars- CoV-2.

Această testare va arăta care este procentajul cetățenilor care s-au imunizat și nivelul de circulație a noului coronavirus în Capitală.

Primarul General al Capitalei anunța, pe 23 mai, că pentru această testare "au fost selectate 10.500 de persoane din cele șase sectoare ale Capitalei. Acele teste sunt de tip anticorpi și vor releva felul în care acest virus a circulat în comunitatea din București, cam ce procent de persoane au fost deja bolnave de COVID-19 si nu au știut și practic care este gradul de imunizare din municipiul București".

Citește și: Începe testarea gratuită pentru COVID-19 în Capitală. Cine poate participa la program și condițiile care trebuie îndeplinite

Pe 27 mai, PMB preciza că au fost expediate scrisorile către cei 10.500 de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19.

"Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situaţia în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate şi de restartare a economiei", declara la momentul respectiv primarul general, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai menţionat că INSP a realizat o primă eşantionare pentru acest proiect, derulat în parteneriat cu primăriile de sector şi cu Institutul 'Matei Balş', acesta din urmă fiind responsabil de latura ştiinţifică a testării.

Între Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Balş", PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector a fost încheiat, pe 27 martie, un protocol care prevede în detaliu atribuţiile fiecăreia dintre părţile semnatare, scrie Agerpres.

"PMB, prin ASSMB, asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare: achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar, la Arena Naţională, şi participarea personalului medical", informa PMB.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri