Migranții afgani au dat jumătate de milion de euro unor traficanți români care le-au promis că îi duc în vestul Europei

Data publicării:
bani euro
Migranții afgani au dat jumătate de milion de euro unor traficanți români care le-au promis că îi duc în vestul Europei. FOTO: politiaromana.ro

18 persoane au fost duse la audieri, sub acuzația că ar face parte dintr-o rețea de trafic de migranți care acționa în județele din vestul țării. În câteva luni, ar fi primit jumătate de milion de euro de la oamenii cărora le promiteau că-i duc în vestul Europei. 

Polițiștii și procurorii DIICOT au percheziționat marți 19 locuințe din București și județul Timiș de unde au ridicat sume de bani, telefoane și documente. 

"Începând cu luna iulie până în 30 septembrie, au fost identificați 27 de membri ai grupării infracționale, dintre care doi cetățeni iranieni, patru cetățeni români și 21 de cetățeni afgani, care ar fi avut drept scop înlesnirea trecerii ilegale a unor migranți de origine afgană", a comunicat Poliția Română.

Traficanții preluau migranții de la granița cu Serbia și îi duceau la Timișoara. Acolo îi cazau în mai multe apartamente închiriate, până când găseau momentul potrivit pentru a-i trece granița.

Călăuzele îi duceau pe imigranți în parcările pentru TIR-uri din județele Timiș, Arad și Hunedoara. Oamenii se ascundeau în camioane, fără ca șoferii să știe.

Suspecții le promiteau că vor ajunge în Spațiul Schengen. Pentru o singură persoană pe care o ajutau să treacă ilegal granița cereau între 500 și 1.500 de euro.

Andreia Jerdea, purtător de cuvânt IPJ Timiș: "Din cercetări a reieșit că începând cu luna iulie a anului 2021 în municipiul Timișoara, mai multe persoane ar fi constituit o grupa infracțională care ar fi fost implicată în traficul de migranți. 18 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani au fost aduse la audieri în baza mandatelor de aducere."

Ele sunt cercetate pentru trafic de migranți și constituirea unui grup infracțional organizat.

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit 83 de telefoane mobile, cinci laptop-uri, două tablete, 1.950 de euro și 6.550 de lei.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 de euro.

Descinderi la una dintre cele mai puternice rețele de trafic de migranți. Anchetatorii au aflat unde erau ascunși migranții afgani

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri