Mii de angajaţi nu şi-au primit salariile după demisia miniştrilor ALDE. Ministrul Muncii: E o problemă

Data actualizării: Data publicării:
munca somaj angajat g
Veniturile obţinute din muncă pe plan global au scăzut în primele nouă luni din acest an cu 3.500 miliarde de dolari. FOTO: Getty Images

Mii de angajaţi de la Mediu şi Energie nu şi-au primit salariile în urma situaţiei apărute prin demisia miniştrilor ALDE. Ministrul Muncii a dat asigurări că se va găsi o soluţie pentru ca oamenii să îşi încaseze banii.

Ministrul Muncii Marius Budăi a fost întrebat de jurnaliști ce se întâmplă cu angajații de la Mediu și Energie, care, după demisiile miniștrilor ALDE, nu au primit salariile, ministrul Muncii afirmând că se vor găsi soluții.

„E o problemă (...). Cu siguranță vom găsi o soluție în Guvern”, a răspuns Marius Budăi.

De asemenea, ministrul Muncii a fost întrebat și dacă se va ajunge la aceleași probleme ca urmare a expirării interimatului la Interne a lui Mihai Fifor.

„Cu siguranță trebuie găsită o soluție (pentru angajații de la Interne – n.r.)”, a afirmat ministrul.

Totodată, Marius Budăi a mai declarat că PSD va avea voturile necesare pentru votul de încredere de săptămâna viitoare.

Aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie nu și-au primit, marți, salariile. Potrivit surselor Mediafax, situația a apărut în urma demisiei celor doi miniștri.

Vasile Marica, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex", a spus pentru Agerpres că nu au lăsat înlocuitori sub ordin de ministru, cât erau în funcţie, iar acum nu are cine să semneze pentru salarii.

La începtul lunii septembrie, ministrii Mediului și ai Energiei, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton, au demisionat din funcții după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coaliţia de guvernare.

Sursa: Mediafax

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri