Mii de oameni sună la Ambulanța București și cer să fie testați. Așteaptă chiar și 72 de ore până când ajunge un echipaj

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta covid 19
Echipaj de ambulanță. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mii de oameni sună la Ambulanță și cer să le fie trimis un echipaj ca să fie testați. Sunt nevoiți să aștepte chiar și 72 de ore, din cauza personalului insuficient.

La Serviciul de Ambulanță București - Ilfov sunt 2.000 de cereri de testare. Astfel, medicii trebuie să ajungă la 2.000 de adrese, o misiune extrem de dificilă, din cauza personalului insuficient. Chiar dacă în această perioadă au fost sistate concendiile de odihnă, tot nu există numărul necesar de angajați pentru a face față valului de cereri.

Oamenii așteaptă chiar și 72 de ore până când la adresă să ajungă un echipaje de ambulanță, perioadă în care sunt sfătuiți să stea în casă, mai ales dacă au simptome specifice infectării cu Covid.

Comparativ cu august, numărul cererior la Ambulanță, în general, a crescut în septembrie cu 93%.

Conducerea instituției a cerut pentru luna octombrie să fie detașați 70 de medici rezidenți, pentru a putea face față situației.

În prezent, sunt peste 70 de echipaje care trebuie să ajungă la toate adresele de unde vin solicitări. Numai pentru testare sunt 40 - 45 de echipaje care merg la domiciliu.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri