Mii de oase de animale, aruncate pe malul Jiului

Data publicării:
oase

Mii de oase de animale sunt răspândite pe malul Jiului de aproape un an, spun localnicii. Autorităţile au început să cureţe locul abia după ce oamenii au postat imaginile pe Internet. Cei din zonă cred că resturile sunt duse de măcelării.

La cinci kilometri de Târgu Jiu, un câmp poate fi folosit oricând ca decor într-un film de groază. Garda de Mediu şi veterinarii s-au dus acolo abia după ce nişte localnici au pus fotografii sinistre pe Facebook. Şi au descoperit că scheletele zac de mult.

- De un an jumatate...

- Unele sunt mai recente, altele... e crescută şi iarba pe ele, spun reprezentanţii de la Garda de Mediu.

Mii de oase sunt aruncate pe o distanţă de zeci de metri pe malul şi în apele Jiului.

- Este miros îngrozitor. Sunt şi în apă aruncate. Încercăm să le scoatem şi pe cele din apă.

- Chiar ca şi un cimitir. Exact aşa. Aşa ceva nu este posibil.

Autorităţile au curăţat cu greu zona.

„Medicii veterinari şi responsabilii pentru protecţia mediului spun că nu s-au mai confruntat cu astfel de situaţii. Numai din această zonă au fost strânse aproximativ 500 de kilograme de oase”, relatează Diana Speretoiu, jurnalist Digi24.

Garda de Mediu încearcă să afle cine este responsabil pentru grozăvie. Localnicii înclină să creadă că nişte firme sunt de vină.

- Care taie cai şi vaci, care se ocupă cu tăiatul animalelor.

Terenul acoperit cu oase de animale aparţine societăţii Hidroelectrica. Reprezentanţii companiei spun că nu au bani să plătească paznici, aşa că primarul localităţii şi cei de la Garda de mediu promit să monitorizeze ei zona ca să nu se mai umple cu schelete.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri