Mii de restaurante controlate și mii de persoane amendate pentru nepurtarea măștii. Sancțiuni de 1,2 milioane de lei în 24 de ore

Data publicării:
politie contorol mall
Foto: Poliția Capitalei

Autoritățile și-au intensificat controalele pentru a verifica respectarea măsurilor din pandemie, odată cu aproprierea sărbătorilor, când există riscul de a avea aglomerații. Au fost verificate peste 90.000 de persoane și mii de restaurante, iar amenzile date în decurs de 24 de ore au atins o sumă considerabilă, peste 1 milion de lei. Pentru nepurtarea măștii de protecție au fost sancționate 5.500 de persoane și au fost întocmite patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au verificat, în ultimele 24 de ore, peste 92.000 de persoane şi aproximativ 11.600 de obiective de interes, dintre care 4.400 de restaurante, terase şi fast-food-uri, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al instituţiei, Monica Dajbog.

În zonele și pe arterele aglomerate se organizează periodic activități preventive, dar și filtre rutiere, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, inclusiv în activitatea de transport a persoanelor, susține Ministerul de Interne.

Verificările au vizat peste 6.400 de operatori economici, 227 operatori transport de persoane și aproximativ 11.600 de obiective de interes, printre  restaurante, terase sau fastfood-uri.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate peste 6.600 de sancțiuni contravenționale, dintre care 5.500 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție. Valoarea amenzilor depășește 1,2 milioane de lei, a precizat Monica Dajbog.

De asemenea, au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori a regulilor privind desfășurarea transportului de persoane sau a celor privind organizarea programului de lucru.

În activitățile de control au fost implicați aproximativ 6.600 de polițiști, 4.200 de jandarmi, 1.700 cadre ISU, 150 de polițiști de frontieră și 2.610 polițiști locali, precum și reprezentanți ANSVSA, de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, de la Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor și ai autorităților publice locale.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare, atenționează Ministerul de Interne.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri