Militari din Republica Moldova vor participa la parada de 1 Decembrie de la Bucureşti

Data publicării:
soldati din republica moldova
Militari din Republica Moldova vor participa la parada militară de 1 Decembrie de la Bucureşti. FOTO: facebook Ministerul Apărării din Republica Moldova

Un contingent de militari moldoveni a plecat vineri spre Bucureşti pentru a participa la parada militară care va avea loc joi 1 Decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Potrivit Ministerului Apărării, detaşamentul moldovenesc este format din 16 ofiţeri, soldaţi şi sergenţi ai Companiei Garda de Onoare din Regimentul de Stat Major.

Contingentul va defila în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, alături de militari din România, Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Detaşamentul Armatei Naţionale a Republicii Moldova va fi condus de căpitanul Vitalie Josan, iar drapelul de stat va fi purtat de sergentul Sergiu Cebîrciu.

Republica Moldova participă la parada militară din România începând cu anul 2014, transmite MOLDPRES, citat de Agerpres.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri