Minel Prina, fost primar al Slatinei, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul lui Darius Vâlcov

Data actualizării: Data publicării:
Minel-Prina
Fostul primar al Slatinei Minel Prina a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în care a fost condamnat şi Darius Vâlcov. Foto: Poliția Română

Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română, el având de executat o condamnare de 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani în dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov.

Conform site-ului Poliţiei Române, secţiunea "Persoane urmărite", Minel Prina are domiciliul în municipiul Drobeta - Turnu Severin.

Poliţia îl caută şi pe Darius Vâlcov, după ce fostul ministru de Finanţe nu a fost găsit pentru a fi încarcerat, scrie Agerpres. Are o condamnare de 6 ani de închisoare într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani. Darius Vâlcov apare cu domiciliul în Slatina, însă ultimele informaţii spun că el ar fi plecat de ceva vreme în Italia, acolo unde au fugit mai multe persoane condamnate în România pentru a scăpa de închisoare.

În schimb, doi oameni de afaceri din judeţul Olt, Constantin Tomescu (3 şi 6 luni ani închisoare) şi Bogdan Timofte (3 ani închisoare), s-au predat marţi seară la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi au fost transportaţi la Penitenciarul Craiova.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, omul de afaceri Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, la acea dată primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul SC Compania de Apă Olt SA, în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate.

Propunerea a fost făcută în contextul în care, în noiembrie 2008, fusese aprobat la nivel guvernamental proiectul "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt", al cărui beneficiar final este SC Compania de Apă Olt SA, operator regional, finanţarea fiind asigurată, majoritar, din fonduri europene nerambursabile.

Tehnologica Radion a câştigat licitaţiile organizate în cadrul proiectului, fiind semnate contracte cu Compania de Apă Olt pentru mai multe lucrări, în valoare de 78.201.552 lei.

Conform DNA, Theodor Berna şi Darius Vâlcov au stabilit de comun acord ca sumele de bani să-i fie remise acestuia din urmă în numerar, în lei şi numai la sediul firmei.

În baza acestei înţelegeri, în perioada ianuarie - martie 2011, Darius Vâlcov s-a prezentat periodic la sediul firmei Tehnologica Radion, unde a primit suma totală de 1.200.000 lei în trei tranşe, a câte 400.000 lei fiecare, remiterea fiind realizată ori de câte ori contractantul Compania de Apă Olt efectua plăţi în contul societăţii.

De asemenea, în perioada aprilie - decembrie 2011, Darius Vâlcov a primit de la Theodor Berna, prin intermediul lui Minel Prina, suma totală de 2.500.000 lei în cinci tranşe, a câte 500.000 lei fiecare.

În plus, în perioada 2012 - 2013, Darius Vâlcov a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 lei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri