Sari la conținut
News Alert

Minerul internat la Spitalul din Petroșani este stabil și conștient

Minerul internat la Spitalul din Petroșani este conștient, cooperant, are răni ușoare și nu are nevoie deocamdată de transfer în altă clinică, au declarat vineri dimineața, pentru Agerpres, reprezentanți ai unității medicale.

"Este stabil, a venit stabil, a rămas stabil în cursul dimineții. Este conștient, cooperant, nu necesită intervenții chirurgicale, nu necesită transfer în nicio altă clinică, pe moment", a precizat, pentru Agerpres, unul din medicii Urgenței spitalului din Petroșani.

Întrebat dacă minerul are răni ușoare, medicul a răspuns afirmativ.

Acesta este unul din cei doi mineri scoși în viață din subteran, în urma accidentului de la mina din Lupeni. Celălalt miner rănit este mai grav, motiv pentru care a fost transportat de urgență la spitalul Floreasca din București. Cel de al treilea miner blocat în subteran a decedat.

Ministrul Energiei Toma Petcu a declarat, la momentul scoaterii din subteran a minerului transportat ulterior la Spitalul din Petroșani, că acesta are "o ușoară rană la picior, dar superficială".

Joi după-amiaza a avut loc o surpare într-o galerie la Mina Lupeni, din Valea Jiului, care a surprins o echipă de 11 mineri. Opt dintre aceștia au reușit să iasă la suprafață, trei rămânând blocați sub dărâmături.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat că vineri, la ora 11,00, va avea o întâlnire cu liderul de sindicat și cu cele opt persoane care s-au salvat, și că și-ar dori să discute și cu salvatorii.

Pe aceeași temă