Minerul transportat la Spitalul Floreasca este în stare extrem de gravă

Data actualizării: Data publicării:
smurd

Minerul scos după mai bine de 12 ore din subteranul minei Lupeni, după prăbuşirea tavanului unei galerii, şi transportat la Spitalul Floreasca din Capitală este în stare extrem de gravă şi este supus unei intervenţii chirurgicale, a declarat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa.

Opriţa a precizat că starea minerului este extrem de gravă, dar s-a reuşit stabilizarea acestuia pe durata transportului.

"A suferit un sindrom de strivire extrem de grav, în urma căruia s-au produs o serie de modificări în organism. Are insuficienţă renală, iar leziunile sunt cele specifice acestui sindrom. La acest moment este în sala de operaţii pentru o fractură", a spus medicul Opriţa.

El a precizat că bărbatul are o fractură şii o luxaţie la umăr, însă nu acestea sunt problemele grave, scrie News.ro.

"Toţii muşchii corpului au fost practic topiţi şi organismul lui are o suferinţă generalizată", a spus Bogdan Opriţa.

Potrivit acestuia, după intervenţia chirurgicală minerul va fi dus la terapie intensivă, iar următoare ore şi zile sunt hotărâtoare pentru el.

"Următoarele ore şi zile sunt hotărâtoare pentru evoluţia stării lui de sănătate. Este instabil şi facem toate eforturile", a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Minerul a stat blocat peste 12 ore în subteranul Minei Lupeni, după prăbuşirea tavanului unei galerii, el fiind scos de către echipele de intervenţie în stare foarte gravă şi preluat de un elciopter SMURD care l-a transportat la Spitalul Floreasca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri